Onze jongste locatie in Doetinchem

Onze jongste locatie in Doetinchem

Nieuws van: 29 november 2022

Sinds het begin van het jaar houdt 1voud haar spreekuren in Doetinchem op een nieuwe locatie, nl. Gezondheidscentrum de Bolster aan de Schubertlaan in Doetinchem. Een kleine introductie van deze locatie en start van een bijzondere samenwerking.

Onze jongste locatie in Doetinchem

Gezondheidscentra zijn er legio, maar een concept als de Bolster is anders en uniek in haar vorm. Sinds mei 2021 maakt de Bolster in het pand aan de Schubertlaan in Doetinchem het verschil. De Bolster handelt vanuit de gedachte dat een oplossing in zorg niet bij één specialisme ligt, maar dat een behandeling in samenhang een beter en duurzamer resultaat geeft. De zorgprofessionals in de Bolster werken samen aan één centraal doel: werken aan duurzame gezondheid voor cliënten. In het pand werken samen: Ergotherapiepraktijk ten Boom, Logopedie Reijmer, Osteopathie Doetinchem, Diëtetiek Tara Vossers, Voetencentrum Wender, Revital Fysio, Revital Werk en Revital Fit.

De Bolster

De Bolster is in gang gezet door de gedrevenheid van Inge Bolster. Ze richtte in 2006 haar eigen fysiotherapiepraktijk op, waarbij later een tweede locatie bijkwam en ook zette ze een polikliniek revalidatie op. Daarnaast is ze actief binnen de arbeidsfysiotherapie en re-integratie-trajecten. Door groei van de praktijken ontstond behoefte aan meer therapie- en oefenruimte. Tijdens de zoektocht naar een nieuw pand werden de plannen van integraal samenwerken ook opgepakt.

Inge Bolster is zowel eigenaar van de Bolster als eigenaar van de drie takken van Revital. Bij Revital werken diverse fysiotherapeuten die allemaal hun eigen specialisatie hebben om de optimale zorg te kunnen bieden. Revital behandelt cliënten vanuit een multidisciplinaire aanpak. Een klacht is namelijk zelden een geïsoleerd verschijnsel. En zo wordt aan de samenwerking met de andere disciplines in de Bolster een mooie invulling gegeven.

LifeLine trajecten

Mooie voorbeelden daarvan zijn de LifeLine trajecten die ingezet worden voor mensen die kampen met vermoeidheidsklachten, waaronder burn-out klachten, long-covid, post oncologie en chronische vermoeidheid. In dit programma wordt het medisch gevalideerde BioCheck programma ingezet wat het autonome zenuwstelsel beter in balans brengt door middel van bewegen binnen de individuele belastbaarheid op basis van eigen dagelijkse data gecombineerd met ademtherapie om het herstelvermogen te optimaliseren. Daarnaast worden aanvullende disciplines ingezet om andere herstelbelemmeringen actief aan te pakken om mensen weer duurzaam fit en inzetbaar te maken. De resultaten zijn zeer goed te noemen.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!