Bananendag!

Bananendag!

Nieuws van: 14 april 2021

Morgen is het Internationale bananendag! Deze dag is overgewaaid vanuit Amerika. Morgen zijn we helemaal gek op bananen, dus daarom hebben we nu alvast een recept voor je klaarstaan. Wist je dat een banaan veel vezels bevat en daarom goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevat het ook nog eens kalium waardoor het bloeddrukverlagend is. En dan kun je ook nog eens superleuke recepten maken met de banaan als hoofdingrediënt. Op Internationale Bananendag delen we graag een van onze favorieten met je: BANANENBROOD! Een gezonde snack.

Door overrijpe bananen te gebruiken, hoef je geen suiker toe te voegen waardoor je er een gezonde snack van maakt. De rijpe bananen geven het brood namelijk genoeg zoetigheid. 

Wat heb je nodig: 3 eieren, 3 rijpe bananen, 1 tl kaneel, snufje zout, 150 gram havermout, 1 tl bakpoeder, 75 gram dadels en 50 gram pecannoten. 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakevorm in met olie en bekleed de cakevorm met bakpapier;
  • Voeg de eieren, bananen en het zout bij elkaar in bijvoorbeeld een blender of keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat;
  • Nu voeg je de havermout en het bakpoeder toe en je mixt het geheel vervolgens nog eens dat de havermoutvlokken fijn zijn;
  • Tot slot roer je de dadels door het beslag heen met een lepel;
  • Schep het beslag in de cakevorm en strooi de pecannoten er bovenop. Bak dit in 45 tot 60 minuten gaar;
  • Laat het bananenbrood afkoelen.

En voila, je bananenbrood is klaar. Eet smakelijk! 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!