Ben jij al overgestapt naar een andere arbodienst?

Ben jij al overgestapt naar een andere arbodienst?

Nieuws van: 12 januari 2021

Je bent van ons gewend dat wij je ergens na de zomer attenderen op een door ons gelanceerd fenomeen, de overstapweken. Het moment om je te bezinnen op de samenwerking met je arbodienst en te kijken of er nog voldoende vertrouwen is. Is dat er wel dan is het misschien zaak om goede afspraken met elkaar te maken om de kou uit de lucht te halen. Is dat er niet dan wordt het tijd om een heroverweging te maken. De overstapweken dus. En onze vraag aan jou is, ben jij al overgestapt naar een andere arbodienst?

Waarom is men ontevreden over de arbodienst?

Het valt ons op dat er best veel bedrijven die op zijn zachtst gezegd minder tevreden zijn over de huidige arbodienst. Er zijn altijd meerdere redenen waarom men ontevreden is maar de hoofdredenen zijn veelal ontevredenheid over:

  • De samenwerking met de bedrijfsarts die volledig ontbreekt
  • Het inplannen van afspraken bij de bedrijfsarts op korte of redelijke termijn
  • Geen vaste aanpreekpunten
  • De reactietijden op telefonische vragen of mails
  • De bereikbaarheid (van de medewerkers) van de arbodienst en reistijd naar de spreekuurlocatie(s)
  • De (soms) dagelijkse samenwerking met de casemanager die veel te wensen overlaat
  • Het ontbreken van meedenken en vooruitdenken door de arbodienst en/of de bredere advisering

Lopende dossiers hoe werkt dat?

Misschien hik je aan tegen een overstap omdat er nog dossiers lopen bij de huidige arbodienst. Terwijl nou juist de dienstverlening in die lopende dossiers veel te wensen overlaat. Ook in dergelijke gevallen is een overstap geen enkel probleem. Wel is het verstandig om in die gevallen ruim de tijd te nemen voor de overstap.

Voor de overdracht van zowel het administratieve- als het medische dossier of voor extra hulp bij hoofdpijndossiers kunt u bij 1voud terecht voor adequate advisering.

Moet je wachten op de overstapweken van 1voud arbodienst?

Nee hoor, zeker niet. Sterker nog het is voor ons beiden beter om je vroegtijdig te oriƫnteren zodat je ruim de tijd hebt om een nieuwe keuze te maken. Het ligt er natuurlijk ook aan wanneer de overeenkomst met de huidige arbodienst afloopt.

Wat moet ik nu doen?

Eigenlijk is dat heel simpel. Gewoon de telefoon pakken, 1voud bellen en vragen naar Nico Nijland of Barry Rigter. Mailen mag natuurlijk ook. Wij laten je graag kennismaken met de kracht van 1voud en denken met je mee in goede en zorgvuldige oplossingen.

Bel 0575-666951 of mail naar ervaardekracht@1voud.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!