Beoordeling WIA aanvraag handreiking UWV

Beoordeling WIA aanvraag handreiking UWV

Nieuws van: 27 september 2023

Een te laten beslissing en dus een beschikking no-risk voorkomen? Lees dan snel verder!

Hebben jullie momenteel te maken met een werknemer met een aanvraag: WIA-beoordeling? Het UWV heeft capaciteitsproblemen en kan mogelijk niet tijdig de aanvraag beoordelen. Om die reden is er een “tijdelijke handreiking beoordeling aanvraag No-riskpolis bij te late beoordeling WIA en tijdige RIV-toets”. Klik hier voor meer informatie over deze tijdelijke handreiking.

Wanneer er sprake is van een mogelijk nieuwe werkgever of wanneer de werknemer bij de eigen werkgever kan blijven en er mogelijk na de beoordeling sprake is van een no-riskpolis, kan er bij een te late beslissing al een beschikking no-risk afgegeven worden. Dit is gunstig voor het in de arbeidsmarkt blijven van de werknemer en dus ook voor jullie als werkgever.

Let op! De werknemer dient dit zelf aan te vragen bij het UWV en dit kan alleen telefonisch via het werknemers portaal. Let wel dat er bij een 35-minner geen no-riskpolis is bij in dienst blijven bij eigen werkgever.

Kortom: hier liggen tijdelijke mogelijkheden die gunstig kunnen zijn! Mocht er een dergelijke situatie spelen, neem dan contact op met 1voud en bespreek de cases.Onze casemanagers geven graag advies wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!