Controleer uw werkhervattings- en ziektewetpremies

Controleer uw werkhervattings- en ziektewetpremies

Nieuws van: 28 november 2023

Wij willen graag uw aandacht vestigen op een belangrijke kwestie met betrekking tot de premies voor de Werkhervatting (WGA) en Ziektewet (ZW). De Belastingdienst verstuurt binnenkort de brieven met de premie. Het is van groot belang dat u deze brief met de uiterste zorg bekijkt, aangezien de premie die wordt vermeld mogelijk te hoog kan zijn. In dat geval is het essentieel om deze premie te laten toetsen en indien nodig bezwaar in te dienen als het vermelde percentage onterecht blijkt te zijn.

De premies voor de Werkhervatting (WGA) en Ziektewet (ZW) spelen een cruciale rol in het doorbelasten van arbeidsongeschiktheidslasten van (ex-)werknemers aan (ex-)werkgevers. Samen worden deze premies aangeduid als de Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (WHK). Deze premies zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat werkgevers de verantwoordelijkheid nemen voor de arbeidsongeschiktheid van hun (ex-)werknemers en om het systeem van werkhervatting te ondersteunen.

 Wanneer u de premiebrieven ontvangt, raden wij u ten zeerste aan om de vermelde percentages zorgvuldig te controleren. Als u van mening bent dat de premie te hoog is, heeft u het recht om bezwaar in te dienen. Dit kan een complexe kwestie zijn, maar het is van groot belang om onnodige kosten te voorkomen.

 Wij vinden dit van belang om u te informeren over de mogelijkheden om deze premies te laten herzien. Mocht u vragen hebben over de Werkhervattingskas (WHK) of hulp nodig hebben bij het indienen van een bezwaar, neem dan gerust contact met ons op. U kunt een mail sturen aan info@1voud.nl

 We staan klaar om u te ondersteunen en uw vragen te beantwoorden.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!