Corona effecten op de werkvloer

Corona effecten op de werkvloer

Nieuws van: 5 november 2020

Werknemers kampen door de langdurige coronacrisis met steeds meer (psychische) problemen. Uit CNV-onderzoek onder ruim 1500 leden blijkt dat 29 procent van de werkenden meer werkstress ervaart dan voor de corona-uitbraak.

Angelique Sueters van 1voud Werken & Gezondheid merkt het ook op in haar dagelijkse contacten als inzetbaarheidsadviseur en casemanager met werknemers en werkgevers. “Of het nu enkel door de langdurige Corona maatregelen en/of het thuiswerken komt of dat het net de druppel is die de emmer uiteindelijk doet overlopen. Feit is dat er een toename is aan psychische problemen. Mensen zijn bang om het werk te verliezen of minder inkomen te ontvangen, maken zich zorgen over wat de afstand doet in relatie tot elkaar of voelen zich erg alleen. Ze geven aan dat ze met de direct leidinggevende niet tot nauwelijks hierover praten. Uit schaamte, uit onmacht of om simpelweg niet tot last te zijn. Het is goed dat dit signaal via de samenwerking met 1voud alsnog gehoord wordt. Wij activeren, motiveren en stimuleren. In contact met de medewerker en de direct leidinggevende maken we het bespreekbaar en komen we tot de juiste oplossing. Communicatie binnen bedrijven in de brede zin is natuurlijk altijd al een erg belangrijk onderwerp, maar veel bedrijven zijn op dit moment zelf ook simpelweg aan het overleven, staan onder extra druk en kunnen daardoor ook belangrijke signalen missen. Laten we er mèt elkaar voor zorgen dat we door de juiste aandacht te geven verzuim voorkomen en de inzetbaarheid en vitaliteit verder optimaliseren.

Medewerkers inzetbaar houden?

Om de inzetbaarheid binnen je bedrijf optimaal te houden en vermijdbaar verzuim te voorkomen zijn onze inzetbaarheidsadviseurs tijdens kantooruren telefonisch beschikbaar. Zij kunnen je gericht en adequaat ondersteunen bij problemen. Daarnaast staat een team van ervaren deskundigen uit het netwerk van 1voud paraat om vroegtijdig en gericht expertise in te zetten. Afhankelijk van de specifieke situatie en gevraagde expertise wordt hiervoor een maatwerkplan opgesteld. Buiten kantooruren (werkdagen 17.00-19.00 uur en in het weekend van 9.00-19.00 uur) heeft 1voud de mogelijkheid om, tegen een vergoeding, een telefoonnummer en mailadres voor een luisterend oor beschikbaar te stellen. Dit kan zowel telefonisch als digitaal via Zoom, Teams, Whatsapp Video.

Bij klachten van medewerkers aan nek, armen of schouders als gevolg van (langdurig) thuiswerken beschikken we over de mogelijkheid om een thuiswerkplekcheck te plannen.

Inzicht in de impact van Corona binnen jouw bedrijf?

Wil je het effect van de Corona crisis op je bedrijf en je personeelsbestand meten? Met een 1voudige tool geven we op een heldere manier inzicht in de vitaliteit van zowel de medewerker als de organisatie. We brengen daarnaast de gezondheidswinst in kaart en meten de effectiviteit van interventies.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe 1voud Werken & Gezondheid jou kan ondersteunen? Bel 0575-555961 of mail info@1voud.nl

Lees meer
https://www.ad.nl/ad-werkt/cnv-slaat-alarm-hausse-aan-burn-outs-door-toename-coronastress~a1624240/

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!