Corona na de vakantieperiode

Corona na de vakantieperiode

Nieuws van: 24 augustus 2021

In week 33 is de 22-miljoenste prik gezet. De vaccinatiegraad in Nederland is inmiddels hoog en neemt nog elke dag toe. Daarom heeft het kabinet besloten om behoedzaam en stap voor stap de 1,5 meter afstand los te laten. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en op universiteiten. Wel zijn er regels; iedereen draagt bijvoorbeeld een mondkapje buiten de collegezalen en er is een maximale groepsgrootte van 75 studenten per ruimte.

Het kabinet roept iedereen op om zich te testen voordat je andere mensen ontmoet, bijvoorbeeld voor je weer naar je werk gaat na je vakantie, voor je weer naar school na je vakantie gaat of voordat je naar een verjaardag gaat, doe dit ook als je geen klachten hebt.

Als je verkoudheid, een loopneus, niezen of keelpijn hebt laat je testen, ook als je volledig gevaccineerd bent. Waarom? “Allereerst omdat je ook met twee prikken op zak niet voor 100 procent beschermd bent’’ Zo beschermd Pfizer voor 96 procent en Moderna voor 92 procent tegen ziekenhuisopnames. Andere vaccins beschermen nog minder. En ten tweede: als je zelf gevaccineerd bent, kun je het virus door blijven geven.

De komende weken krijgen alle huishoudens een brief waarin een code staat. Met die code kunnen ze twee gratis zelftesten aanvragen. Dat gebeurt in het kader van een bewustwordingscampagne. Met een zelftest test u of u misschien besmet bent met het coronavirus. Zo voorkomt u dat het coronavirus zich ongemerkt verder kan verspreiden als u weer meer mensen ontmoet. Bijvoorbeeld als u terugkomt van vakantie en weer naar werk of school gaat.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!