Helft Nederlanders voldoet niet aan Beweegrichtlijnen

Helft Nederlanders voldoet niet aan Beweegrichtlijnen

Nieuws van: 30 oktober 2018

Uit recent onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders niet voldoende beweegt. Zij voldoen niet aan de normen uit de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Ook blijken de gevolgen van veel en langdurig zitten schadelijk te zijn. Een ongezonde leefstijl verergert dit.

De meeste Nederlanders bewegen onvoldoende en dat brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Zeker als werknemers tijdens hun werk veel zitten of wel bewegen, maar daarvan niet goed herstellen of daar onvoldoende tijd voor hebben, is er kans op gezondheidsschade. Uit het  Rapport_Leefstijlmonitor (pdf) blijkt dat de helft van de volwassenen niet genoeg beweegt. Hoewel 68% van de respondenten aangeeft voldoende te bewegen, voldoen maar vier op de tien aan de nieuwe Beweegrichtlijn die de Gezondheidsraad in augustus 2017 publiceerde. Volgens de Beweegrichtlijnen 2017 van de Gezondheidsraad  moeten volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief bewegen.

Ongezonde leefstijl ontmoedigen

In de Beweegrichtlijn besteedt de Gezondheidsraad ook aandacht aan de gevolgen van veel zitten. Of dat voor de televisie, in de auto of op het werk is, veel en langdurig zitten is schadelijk voor de gezondheid. Het kan chronische aandoeningen veroorzaken als diabetes tye 2 en hart- en vaatziekten. De risico’s daarop worden verergerd door een ongezonde leefstijl. In het Nationaal  Preventieakkoord staan maatregelen die een gezonde leefstijl stimuleren.  Zo zou de overheid van plan zijn het roken fors aan banden te leggen, ook voor werkgevers en werknemers door rookruimtes op het werk af te schaffen.

 

Bij vragen rondom dit onderwerp helpen we je uiteraard graag verder! Volg je ons al via Facebook en LinkedIn?

 

Bron: Rendement.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!