Houd vol! #stoptober

Houd vol! #stoptober

Nieuws van: 27 oktober 2021

Het is bijna november, dat betekent dat niet alleen oktober maar ook Stoptober op zijn eind loopt. Of gaat Stoptober voor jou nog door na deze maand? Super goed! Het betekent dat je voornemen is geslaagd tot nu toe en je deze gewoonte misschien wel voorgoed hebt afgezworen.

Heb je toch nog moeite met stoppen? Hieronder nog 3 argumenten en tips om het vol te houden:

 

1. Niet-rokers hebben meer energie

Op het moment dat je gaat roken, wordt je energieniveau verlaagd. Bij het opsteken van een sigaret krijgt je een opwekkend en energiek gevoel. Maar naarmate de nicotine in het lichaam vermindert, gebeurt hetzelfde met je energiegehalte. Om constant een energiek gevoel te krijgen, zou je dus constant een sigaret op moeten steken. Zoals u kunt begrijpen is dit niet ideaal voor de gezondheid. Het is beter om de sigaret te laten liggen en te gaan bewegen.

 

2. Voor rokers verloopt het herstel minder snel

Zodra je een blessure heeft opgelopen, duurt het herstel een stuk langer als je regelmatig een sigaret opsteekt. Het herstel van een blessure heeft namelijk een goede doorbloeding nodig. Op moment dat er nicotine ons lichaam binnenkomt, worden de bloed- en haarvaatjes dichtgeknepen.

 

3. Sporten helpt met het stoppen met roken.

Sporten en bewegen in het algemeen spelen een grote rol bij het stoppen met roken. Iemand die gestopt is met roken en regelmatig sport, houdt het sneller vol om de sigaret te laten liggen dan iemand die niet beweegt. Beweging helpt het verminderen van de behoefte naar een sigaret en is beter voor je algehele gezondheid. Je krijgt namelijk meer energie, waardoor je ook lekkerder in je vel zit.

 

Succes gewenst met de laatste loodjes voor Stoptober en probeer het door te zetten!

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!