Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Nieuws van: 2 maart 2021

"Als begin twintiger ben ik in 1995 voor het eerst bewust in contact gekomen met Internationale Vrouwendag", vertelt Rianne van Daalen, de manager van 1voud. "Ik was op 8 maart in Italië en ’s morgens kregen alle vrouwen van ons skigezelschap van onze skiguide Gino een boeket Mimosa aangeboden. Gino vertelde ons dat hij waarde hechtte aan Internationale Vrouwendag en er daarom voor had gekozen ook de Hollandse gasten te verrassen met het Italiaanse symbool Mimosa op de Dag van de Vrouw."

Internationale Vrouwendag?

"Ik was mij er toen niet bewust van dat dit een speciale dag is die op meerdere plaatsen in de wereld tot op de dag van vandaag gevierd wordt", gaat ze verder. "Bij thuiskomst heb ik mij er dan ook in verdiept. Internationale Vrouwendag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. De oorsprong ligt in het opkomen van vrouwen voor hun rechten op gebied van onder andere arbeid en vrouwenkiesrecht. In de loop van de jaren zijn er wereldwijd al heel veel stappen gezet maar Internationale Vrouwendag is nog steeds niet overbodig." Ieder jaar wordt er weer een nieuw thema gekozen:

‘Invloed met Impact’ is het thema van Internationale Vrouwendag 2021! 

Arbeid en 1voud Werken & Gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Is er tijdelijk sprake van een disbalans tussen werk en privé? Mantelzorgen? Of ervaar jezelf “vage” klachten? Wees dan vooral niet te hard voor jezelf. Weet dat je het bespreekbaar kunt maken bij één van onze inzetbaarheidsadviseurs om samen te onderzoeken welke stappen je kunt zetten om weer beter in balans te komen. Je kunt dan mailen naar info@1voud.nl of bellen naar 0575 555961.

Je hebt zelf invloed en dit heeft impact op je welbevinden! 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!