Kunnen wij u helpen besparen? Laat ons de premie Werkhervattingskas controleren!

Kunnen wij u helpen besparen? Laat ons de premie Werkhervattingskas controleren!

Nieuws van: 25 november 2019

Eind november/begin december valt de premiebeschikking voor de Werkhervattingskas (Whk) van de belastingdienst weer door de brievenbus. Het merendeel van de werkgevers betaalt de rekening hiervan zonder te controleren. Echter, de premiebeschikking is niet altijd juist. Een kleine fout in de beschikking betekent al snel een tè dure nota die kan oplopen tot vele duizenden euro’s.

Wat is een WHK beschikking?

In het kort is de Werkhervattingskas een geldbedrag, waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als (middelgrote-grote) werkgever betaal je elk jaar een premiepercentage Werkhervattingskas aan de Belastingdienst.

Wat gaat er fout?

Een Whk-beslissing is niet altijd juist. Hiervoor zijn een aantal oorzaken aan te wijzen, bijvoorbeeld:

  • De kosten voor een zieke of arbeidsongeschikte medewerker worden aan jou doorbelast, terwijl deze medewerker niet bij jou in dienst is geweest;
  • De premie is gebaseerd op een onjuiste loonsom;
  • Er wordt een onjuiste uitkering doorbelast;
  • Voor sommige medewerkers is de No Risk polis van toepassing. Deze medewerkers mogen niet aan de werkgever worden toegerekend;
  • Een medewerker heeft al een IVA uitkering, maar het UWV is vergeten deze uitkering van de instroomlijst af te halen.

Wat kan 1voud Arbo voor jou doen?

De Werkhervattingskas is erg ingewikkeld en de financiële schade voor een ondernemer kan groot zijn. Om ervoor te zorgen dat je de juiste premie betaalt en, zo mogelijk, juist besparingen kunt realiseren helpt een specialist van 1voud Arbo je graag. Verrekening op basis van ‘no cure no pay’ of onze werkzaamheden op basis van een uurtarief? Wij stemmen graag met je af, wat jou het beste past. Als je ons inschakelt en machtigt (binnen 6 weken na ontvangst van de premiebeschikking 2019), zorgen wij voor een pro forma bezwaar naar de belastingdienst en een controle van de beschikking.

Wil je meer informatie? Of kunnen we jou helpen besparen? Bel dan 0575-555961 of mail naar info@1voud.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!