Leefstijl en Corona

Leefstijl en Corona

Nieuws van: 23 juni 2020

Houd jij grip op jouw leefstijl in deze Corona-tijd? Door Gaby Limberg – Inzetbaarheidsadviseur bij 1voud Arbo

Het Coronavirus, we kunnen er niet meer omheen, het virus is er en is nog niet zomaar de wereld uit. Wereldwijd is men actief bezig een vaccin te ontwikkelen, om mensen tegen dit virus te kunnen beschermen. Volgens wetenschappers is juist een gezonde leefstijl belangrijk om complicaties bij een virusinfectie te voorkomen.

Hoe staat het met jouw leefstijl?

Beweeg jij voldoende? Heb jij een gezond voedingspatroon? Word jij uitgerust wakker? Kun jij goed omgaan met de mogelijke veranderingen die het Coronavirus in jouw privé en/of werksituatie te weeg heeft gebracht?

Het belang van een gezonde leefstijl

Onderzoek door TNO en het Leids Universitair Medisch Centrum heeft aangetoond dat een gezonde leefstijl belangrijk is om complicaties bij een virusinfectie te voorkomen. Gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede nachtrust hebben een positief effect. Bij veel patiënten onder de 70 zijn gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziekten de reden dat zij in het ziekenhuis of op de ic belanden. Juist deze aandoeningen zijn met leefstijl te genezen én te voorkomen.

Hoogleraar neuropsychologie, Erik Scherder, schrijft in een column (sportenstrategie.nl); “Als er ooit een reden is geweest om van sport en bewegen een topprioriteit te maken dan is het nu wel!” Een actieve leefstijl is noodzakelijk in strijd tegen Corona en de virussen hierna. Bewegen zorgt voor een beter afweersysteem waardoor je minder snel vatbaar bent voor een virus.

Trimbos-instituut-onderzoek: ‘1 op de 3 mensen ervaart een slechtere psychische gezondheid door corona’. Mensen maken zich bijvoorbeeld zorgen over hun financiële toekomst, werk en gezondheid. Angst, eenzaamheid en depressieve gevoelens leiden vaak tot slapeloze nachten.

Wat kan 1voud Arbo voor jou en je medewerkers betekenen?

Met een 1voudige tool geven we op een heldere manier inzicht in de vitaliteit van zowel de medewerker als de organisatie. We brengen gezondheidswinst in kaart en meten de effectiviteit van interventies.

Daarnaast staan onze inzetbaarheidsadviseurs voor je klaar om met jou en/of je medewerker in gesprek te gaan. Zij maken inzichtelijk waar winst is te behalen op het gebied van leefstijl en op (duurzame) inzetbaarheid op de werkplek. Zij kunnen je helpen de juiste stappen te zetten om toe te werken naar een gezonde leefstijl en daar waar nodig de juiste interventies in te zetten. Denk daarbij aan stresscoaching, beweegcoaching, advisering op interventies als diëtist, (bedrijfs)maatschappelijk werk, psycholoog, burn-outcoaches, etc.

Het doel is om gezond en vitaal inzetbaar te worden, te zijn en te blijven.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!