Medisch consultant onder supervisie van de bedrijfsarts.

Medisch consultant onder supervisie van de bedrijfsarts.

Nieuws van: 24 oktober 2023

Wij streven er altijd naar om onze dienstverlening te verbeteren en oplossingen te bieden die niet alleen kostenefficiƫnt zijn, maar ook de hoogste kwaliteit waarborgen. We zijn dan ook verheugd om u te informeren over de ontwikkeling in onze diensten: de introductie van onze eigen medisch consultant, die onder taakdelegatie van de bedrijfsarts consulten kan uitvoeren met verzuimende medewerkers.

De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) legt de verantwoordelijkheid op werkgevers om hun medewerkers te ondersteunen bij hun re-integratie in het arbeidsproces tijdens de periode van verzuim. Onze medisch consultant is speciaal getraind om deze rol effectief te vervullen.

Wat maakt dit voor u als werkgever aantrekkelijk? Ten eerste, de WVP vereist dat werkgevers medische begeleiding bieden, en onze dienst kan u helpen aan deze verplichting te voldoen. Daarnaast biedt het hebben van een medisch consultant onder taakdelegatie de mogelijkheid om de kosten te verlagen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de zorg. Dit vertaalt zich in een financieel voordeel.

De voordelen op een rij:

  • Conformiteit met de WVP: U voldoet aan de wettelijke eisen voor re-integratiebegeleiding.
  • Snelheid: Onze medisch consultant is snel beschikbaar om met verzuimende medewerkers in gesprek te gaan, waardoor het herstelproces versneld wordt.
  • Kostenbesparing: het tarief is lager dan de medische consulten met de bedrijfsarts, terwijl de medisch consultant toch hoogwaardige zorg biedt. 

 

Wij staan altijd klaar om u te ondersteunen bij het beheer van verzuim en re-integratie. We geloven dat deze nieuwe dienst een waardevolle aanvulling. Wij zetten onze medisch consultant in waar mogelijk, bij vragen neemt u gerust contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!