Patty komt ons team versterken

Patty komt ons team versterken

Nieuws van: 26 mei 2021

Mijn naam is Patty de Boer, 48 jaar en woonachtig in Tollebeek, de Noordoostpolder. Sinds 2007 ben ik werkzaam in het verzuim. Ik ben gestart bij ArboNed. Daarna heb ik 6 jaar gewerkt bij een arbodienst op Urk en nu sinds maart gestart als ZZP’er met mijn eigen bedrijf De Verzuimmanager.

Ik ben gestart bij ArboNed als leek in de wereld van verzuim. Ik wilde meer de diepte in en heb in 2017 de opleiding Regie op Verzuim gedaan waardoor ik geregistreerd casemanager ben. Afgelopen maanden heb ik de studie Regie op Werkvermogen met succes afgesloten waardoor ik mezelf nu ook geregistreerd re-integratiecoach 2e spoor mag noemen. En nu dan ingevlogen als ZZP’er bij 1Voud Arbo. Een mooi bedrijf om voor te mogen werken! Een groeiende arbodienst die investeert in de toekomst.

De afgelopen tijd is het verzuim flink opgelopen in Nederland mede door Covid-19. Covid-19 heeft veel invloed op je privéleven maar ook op je werk. Thuiswerken kan veel impact hebben op werknemers. Als je alleen woont ligt eenzaamheid op de loer en als je een gezin hebt dan kan er een stressvolle situatie ontstaan omdat je constant op elkaars lip zit. Voor de werkgever is het van belang om goed contact te onderhouden met de thuiswerkende werknemer zodat deze zich gezien voelt en betrokken blijft.

Naast deze situatie zie je ook dat het afgelopen jaar mensen minder snel naar de huisarts zijn gegaan en door zijn blijven lopen met klachten of operaties die zijn uitgesteld. Dit zal zeer waarschijnlijk ook consequenties hebben op het verzuim de komende tijd. Mensen zijn zieker geworden omdat er niet op tijd is ingegrepen. Er zijn ook mensen die lang moeten herstellen van Covid-19. Dit noemen ze long-Covid. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en sport werkt de organisatie C=support voor Covid-19 patiënten die long-Covid hebben. Zie voor meer informatie www.c-support.nu.

De komende tijd zal Covid-19 zeker nog invloed hebben op ons zakelijke- en privéleven. Voor werkgevers is het belangrijk om te blijven toetsen hoe het met je werknemers gaat zodat je preventief kunt ingrijpen. Een mooi middel hiervoor is een preventief medisch onderzoek (PMO). Hiervoor kunt u ook contact opnemen met 1Voud Arbo. Dit kan door te mailen naar info@1voud.nl of te bellen naar 0575 555961

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!