UITGERUST NA DE VAKANTIE

UITGERUST NA DE VAKANTIE

Nieuws van: 24 augustus 2021

Na een welverdiende vakantie ben je uitgerust en heb je vast ook goede nieuwe voornemens. Wat je simpelweg gedaan hebt in je vakantie is je batterij opladen en hierdoor werken aan het herstelproces van lichaam en geest. Wie herkent zich niet in; ik ga op tijd naar huis, ik zet mijn mobiele telefoon ’s avonds op trillen, ik ga minstens twee keer sporten/bewegen in de week en meer tijd vrijmaken voor mijn dierbaren.

Vol goede moed en nieuwe energie start je uitgerust met het oppakken van je werkzaamheden. De dag vliegt voorbij en voor je het weet is het einde werkdag en moet je je eerste goede voornemen in de praktijk brengen; op tijd naar huis! Dit is vast al een pittige afspraak om met jezelf na te komen. Bij thuiskomst sta je voor de tweede uitdaging; telefoon op trillen zetten en niet om de haverklap alsnog de telefoon pakken en kijken of er “belangrijke” berichten zijn! Ervaar de rust om iets meer afstand te nemen van de mobiele brigade. Ook het thuisfront weet het enorm te waarderen als je niet constant met je telefoon bezig bent. In de vakantie lukte het toch ook om meer afstand te nemen, breng het dan nu ook in de praktijk.

Tijdens vakanties beweeg/sport je vaak meer. Je voelt je hierdoor vaak energieker en het
is een mooie gelegenheid om je hoofd leeg te maken. De waan van de dag ligt echter op de loer en nu moet de discipline opbrengen om toch te gaan bewegen/sporten zoals je met jezelf in de vakantie hebt afgesproken. Vertel je omgeving over je valkuilen zodat zij je kunnen ondersteunen en motiveren om daadwerkelijk je eigen wens om te gaan sporten te stimuleren.

Wat was het tijdens de vakantie gezellig hé om samen aan tafel te eten en bij te kletsen!
Wil je dit ook graag weer bij thuiskomst? Praat er samen over en maak afspraken met je dierbaren om samen aan tafel te eten en de dag door te nemen. Stel het voor en laat je verrassen.   

Tip; deel al je goede voornemens met familie, vrienden en collega’s en vraag hun om je te steunen met het realiseren van je goede voornemens en doelen! 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!