Van een burn-out tot volledig herstel

Van een burn-out tot volledig herstel

Nieuws van: 23 augustus 2023

In het leven kunnen onverwachte gebeurtenissen ons soms uit balans brengen en leiden tot onverwachte veranderingen. Zo ging het ook met Leonie, medewerker bij 1 van de opdrachtgevers van 1voud, wiens leven plotseling een andere wending nam.

Terwijl ze bezig was met het opbouwen van haar carrière, werd ze geconfronteerd met de onverwachte gezondheidsproblemen van haar man. Dit bracht niet alleen veranderingen in haar persoonlijke leven teweeg, maar ook in haar professionele traject. Het verhaal van Leonie toont hoe ze, met de ondersteuning van 1voud, deze uitdagingen heeft aangepakt en uiteindelijk herstel heeft bereikt.

 

De onvoorspelbaarheid van het leven

Het begon op een gewone avond, toen Leonies echtgenoot werd getroffen door een epileptische aanval die later werd gekoppeld aan een hersentumor. In een korte tijd wisselde Leonie haar werkdagen af met die van deeltijdse mantelzorger. Na het succesvolle herstel van haar echtgenoot en zijn terugkeer naar werk, werd Leonie geconfronteerd met haar eigen uitdaging - een burn-out. "Gelukkig stond 1voud klaar om me te ondersteunen," merkte ze op. Het afgelopen jaar was uitdagend en het balanceren van verschillende verantwoordelijkheden leidde uiteindelijk tot een burn-out - een situatie die helaas voor velen herkenbaar is.

Het verhaal van Leonie toont de onvoorspelbaarheid van het leven. "Natuurlijk zie je zoiets niet aankomen. Je verwacht niet dat zoiets jou zal overkomen. Ik was druk bezig met mijn carrière en ineens veranderde alles. Op het punt dat je om welke reden dan ook je werk moet laten liggen, is dat moeilijk. Je wilt je collega's niet in de steek laten, maar je bent volledig uitgeput. Je hebt geen andere keuze," legt Leonie uit.

 

Het re-integratieproces

Op dit moment kwam 1voud in actie. Na de ziekmelding vanuit haar werkgever werkten ze samen aan een strategie voor Leonies herstel. De co√∂rdinatie tussen Leonie, 1voud en haar werkgever legde de basis voor haar re-integratieproces. De casemanager van 1voud, speelde een belangrijke rol bij het stroomlijnen van het traject. "Na 6 weken ziekte is het gebruikelijk om verdere stappen te ondernemen. 1voud begeleide ook in het begrijpen dat er wettelijke verplichtingen zijn, die ervoor kunnen zorgen dat je snel herstelt en zowel privé als op je werk de draad weer kan oppakken.

De gezamenlijke inspanningen leidden tot een goed doordacht re-integratieplan, opgesteld in overleg met Leonie en haar medische team. "1voud hield wekelijks contact met mij. Ik had een geweldig team om me heen, dat het beste met me voorhad. Een betrokken casemanager, een meedenkende bedrijfsarts, een coach die vooruit dacht, en natuurlijk een prettige manager vanuit mijn werkgever, die me alle ruimte gaf om goed te herstellen," herinnert Leonie zich met waardering.

 

Weer volledig aan het werk

Langzaam maar zeker begon Leonie op te krabbelen. "Nadat ik voldoende rust had genomen, kon ik eindelijk beginnen met mijn re-integratie. Het was spannend om weer aan het werk te gaan, maar uiteindelijk pakte ik de draad op. Met de juiste begeleiding verliep alles soepel en binnen een jaar was ik weer volledig aan het werk."

Dit verhaal van de juiste samenwerking tussen werknemer, werkgever en 1voud benadrukt de kracht van een alomvattende aanpak bij het omgaan met onverwachte uitdagingen op de werkvloer. Bij 1voud halen we voldoening uit elk succesverhaal van een herstelde medewerker. Samen met een team van professionals staat 1voud klaar om zowel werkgevers als werknemers te ondersteunen in tijden van moeilijkheden.

 

Heb je een zieke werknemer en wil je passende begeleiding bieden?
1voud helpt je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!