Vanaf 1 augustus kun je kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen

Vanaf 1 augustus kun je kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen

Nieuws van: 14 augustus 2020

Alle werknemers en werkzoekenden in Nederland hebben de kans om vanaf 1 augustus kosteloos een op maat geschreven ontwikkeladvies te krijgen.

Ook voor werkgevers kan het belangrijk zijn eens te kijken naar de mogelijkheden die het ontwikkeladvies biedt. Want het kan best zijn dat je bedrijf er door de effecten van Covid-19 minder goed voorstaat en je er niet aan ontkomt om in de grijpen in de bedrijfsvoering. Dan is het ontwikkeladvies een mooi hulpmiddel. Heb je de NOW-regeling aangevraagd dan ben je zelfs verplicht je werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te doen.

Deelname aan het loopbaan ontwikkeladvies is voor werknemers volledig op vrijwillige basis, maar je werknemer moet wel de motivatie op kunnen brengen om deel te nemen en moeite te doen.

Het ontwikkeladvies geeft werknemers inzicht in de eigen kwaliteiten, talenten &  ontwikkelpunten. Ook de interesse en motivatie van je werknemer wordt meegenomen in het ontwikkeladvies. Er wordt gekeken welke competenties en vaardigheden nodig zijn om ander  werk te doen binnen de eigen organisatie als er functies beschikbaar zijn. Maar ook wat er nodig is om een interessante kandidaat te zijn voor functies bij andere organisaties.

Kortom het ontwikkeladvies helpt je werknemer inzicht te krijgen in kansen en mogelijkheden in de toekomst en vooral welke invloed hij daar zelf op kan uitoefenen. Het traject van het ontwikkeladvies bestaat globaal uit de volgende onderdelen;

  • Een arbeidsmarktscan;
  • Een persoonlijk profiel (oa competenties, kwaliteiten, vaardigheden);
  • Een blik op de toekomst: loopbaanwensen en vervolgrichtingen voor functies en beroepen;
  • Het Ontwikkelplan: acties voor de korte en lange termijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die het ontwikkeladvies biedt, dan helpt 1voud Werken & Gezondheid je graag verder. Bel 0575-555961 of mail naar info@1voud.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!