Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode

Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode

Nieuws van: 27 juli 2017

Druppelsgewijs gaan alle medewerkers op vakantie. Maar in de vakantieperiode gaat het werk natuurlijk wel door. Bent u de BHV niet vergeten in de zomerplanning?In elke onderneming horen altijd voldoende getrainde bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. Ook in periodes met minder bezetting, zoals de vakantieperiode.

BHV'ers weten wat te doen bij incidenten

Want ook als er in de vakantieperiode iets gebeurt, moeten BHV'ers handelend optreden. Zij weten immers precies wat te doen bij incidenten en ongevallen. Of het nu gaat om het blussen van een beginnende brand, de ontruiming van het bedrijfspand, het verbinden van een wond of het reanimeren van een collega. Het is in ieder geval belangrijk dat alle bedrijfshulpverleners op de hoogte zijn van de Nederlandse richtlijnen Eerste Hulp 2016. BHV'ers kunnen de richtlijnen vooraf doornemen en ook waar nodig ter plaatse raadplegen. 

Houd rekening met BHV bij mindere bezetting

Bij het maken van een planning voor de vakantieperiode is het dus aan te raden om bij de bezetting ook rekening te houden met de bedrijfshulpverlening. Afhankelijk van de grootte van de organisatie, moeten er ook altijd één of meerdere collega's zijn die in geval van nood kunnen ingrijpen. Veel bedrijven worstelen sowieso met genoeg BHV'ers op de werkvloer. Laat staan in de vakantieperiode.

Bron: arboflexbranche.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!