Vitaliteitstraject

Vitaliteitstraject

Nieuws van: 5 mei 2023

Vitaliteitstraject

Stel je voor: je merkt dat een van jouw werknemers niet goed in zijn vel zit. Er is vaker verzuim, de werknemer krijgt moeite met de werkzaamheden of heeft concentratieproblemen. Het is mogelijk dat er zaken spelen op werkgebied, maar ook privé gebied. Is dit een reden om in gesprek te gaan met de werknemer om als leidinggevende hulp aan te bieden? Ja! In sommige situaties kan dit er voor zorgen dat het verzuim afneemt en de werknemer zich gehoord voelt. 1voud Werken & Gezondheid biedt een vitaliteitstraject kan hierbij heel goed gaan helpen.

Hoe ziet een vitaliteitstraject er uit?

We beginnen altijd eerst met een telefonische kennismaking met de werknemer. Tijdens dit gesprek wordt al kort de hulpvraag besproken, zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden wat het beste aansluit bij de problematiek. Vervolgens gaat de coach een intakegesprek inplannen. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar wat er nodig is om de doelen te behalen. Dit zal de coach in een rapportage verwerken en na goedkeuring van de werknemer, wordt dit rapport met het advies voor een vervolgtraject gedeeld met de werkgever.

Nadat er goedkeuring op het advies is ontvangen, kan er echt aan de slag worden gegaan met de gestelde doelen. Het aantal sessies die hiervoor nodig zijn, kan verschillen tussen de drie en acht sessies. Aan het einde van het traject wordt een eindrapportage geschreven. Na goedkeuring van de werknemer wordt de rapportage vervolgens, in overeenstemming met de wetgeving, gedeeld met de werkgever. Hierin wordt kort besproken wat de doelen waren en wat de uitkomst is.

Indien je een vitaliteitstraject wil starten voor een van jouw werknemers, neem dan gerust contact op met ons via info@1voud.nl, of neem contact op met Stefano van Dam (06 - 10 00 44 08) of Nico Nijland (06 - 12 27 76 43). Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!