Waarom is vakantie zo belangrijk?

Waarom is vakantie zo belangrijk?

Nieuws van: 28 juli 2021

De waan van de dag heeft bijna iedereen in zijn greep, zakelijk, privé of vaak zelfs een combinatie van beiden. Gedurende het jaar hebben we allemaal verplichtingen, to-do-lijsten en een klok die stevig doortikt. Maar dan komt een paar keer per jaar de vakantie inzicht en vaak één grote vakantie van meerdere weken achter elkaar.

Voor ons algehele welbevinden is vakantie enorm belangrijk. Tijdens vakantie kunnen we simpelweg zijn wie we willen zijn. Het is een periode waarin we tijdelijk zijn verlost van verplichtingen, studie of werk. De wekker hoeft niet dagelijks gezet te worden, de mobiele telefoon kan even worden uitgezet, geen deadlines die gehaald hoeven te worden en zo kunnen we de lijst nog groter maken.

Daarvoor in de plaats kunnen we tijd doorbrengen met onze geliefden, familie en luisteren naar de  vogels die fluiten. Of gewoon een tijdje voor je uitstaren en even je gedachten laten gaan. Ook sporten en tijd doorbrengen in de natuur draagt bij aan ons algehele welbevinden.

De opgebouwd spanning en stress, vaak gebeurt dat onbewust, zorgt ervoor dat je continue ‘aan’ staat. Tijdens een vakantie heb je tijd om uit te rusten, om ook de ‘uitknop’ bewust in te drukken. Vaak breng je tijdens vakantie  meer tijd buiten door en vang je meer daglicht. Door meer daglicht voelen we ons vaak opgeruimder, vrolijker en slapen we vaak beter. En niet te vergeten de extra dosis vitamine D die de zon ons geeft en bijdraagt aan het herstel van lichaam en geest.

Of je thuis blijft om vakantie te vieren, een stad gaat bezoeken of gaat zeilen maakt niet uit! Het belangrijkste is dat jij kunt doen wat je wil doen want dat draagt bij aan je gezondheid en welbevinden.

Geniet van een zonnige zomervakantie!  

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!