Werkstress? Neem een hippe kantoorvis

Werkstress? Neem een hippe kantoorvis

Nieuws van: 31 januari 2019

Dieren op de werkvloer, je ziet het steeds vaker. En niet voor niets: uit onderzoek blijkt dat dit zorgt voor meer interactie tussen mensen en voor ontspanning. Allergisch voor hond of kat? Entree kantoorvis!

Dieren aaien of zelfs alleen maar naar ze kijken verlaagt namelijk ons stressniveau. En niet te vergeten onze bloeddruk en cholesterol. Ook kunnen werknemers bijvoorbeeld de hond uitlaten. Daarmee halen ze ook nog eens hun quotum aan noodzakelijk dagelijkse beweging.

Nieuwe trend bij allergie├źn: de kantoorvis!

Maar een hond of een kat is niet heel fijn voor mensen met een allergie. Daarom is er een nieuwe trend: de kantoorvis! Uit onder meer onderzoek van de universiteit van Plymouth blijkt dat het kijken naar rondzwemmende vissen een kalmerend effect op ons heeft. Het is zelfs mogelijk dat onze bloeddruk ervan naar beneden gaat.

Hippe vissen die passen bij het bedrijfslogo

Hippe vissen die passen bij het bedrijfslogo? Dat geeft energie! Of is het juist de bedoeling dat het aquarium met de kantoorvis een relativerend rustpunt vormt? Waar de kantoormedewerkers even zen kunnen wegzeilen op hun gedachtestroom? U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Want bij iedere wens is een passend voorstel te bedenken van soorten vissen. Bovendien zijn vissen redelijk ‘onderhoudsvrij’.

De murene, de meest nieuwsgierige kantoorvis

Zo hebben ze bij het bedrijf New Media 2Day enkele vissen in het zoutwateraquarium die je niet in elke dierenwinkel ziet. “We hebben een clownvisje en een Picasso doktersvis – Nemo en Dory uit Finding Nemo’’, vertelt eigenaar Thijs Paree. “Ook hebben we een koraalduivel. En een murene. Die laatste is denk ik wel de favoriet onder het personeel. Zo’n moeraal is namelijk erg nieuwsgierig. Als je bij het glas gaat staan, komt hij altijd even bij je kijken.’’

Deze bijzondere vissen vragen bij uitzondering wel wat extra aandacht. Het zijn roofvissen en dit betekent dat ze niet automatisch kunnen worden gevoerd. Want ze eten diepvriesgarnaaltjes. Maar dat is helemaal geen probleem, zegt Paree. “Het voeren van de kantoorvis is gewoon een taak die we aan het corvee hebben toegevoegd.’’

Bron: ad.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!