WIJ HELPEN JOU BESPAREN

WIJ HELPEN JOU BESPAREN

Nieuws van: 14 april 2020

De Werkhervattingskas (WHK) is een geldbedrag waaruit de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen worden betaald voor (ex)werknemers. Als werkgever betaal je ieder jaar een premiepercentage aan de Belastingdienst. Zodra werkgevers deze nota ontvangen, betalen ze vaak direct, zonder te controleren. De premiebeschikking is niet altijd juist, waardoor de financiƫle schade voor jou als werkgever groot kan zijn. Wij onderzochten een beschikking voor een klant en hielpen het bedrijf besparen.

Deze klant is geen risicodrager voor de ziektewet en WGA. Bij het ontvangen van de WHK-beschikking voor 2020, is het gedifferentieerde premiepercentage gestegen met ruim 0,6%. De klant vroeg ons om te onderzoeken of deze gegevens juist zijn en wat dit exact betekent. Wij gingen ermee aan de slag!

We maakten bezwaar tegen de beslissing van de Belastingdienst. De toerekening blijkt echter wel juist te zijn. Een medewerker heeft een WGA 80-100. De rekening is dan voor de werkgever. Doet de klant niets? Dan betekent dit een schadepost van ruim €65.000 voor de komende jaren op basis van de beschikbare gegevens. 

We besluiten contact op te nemen met de ex-medewerker om de situatie uit te leggen. De medewerker vertelt dat ze een vervolgbeslissing van het UWV heeft ontvangen, waarin zij nog steeds volledig arbeidsongeschikt is. Echter, is deze nieuwe beoordeling door het UWV gegeven zonder medisch onderzoek te verrichten. De medewerker zegt graag mee te willen werken aan het onderzoek, omdat volgens haar werken in de toekomst ook niet mogelijk is. 

Twee dagen later geeft de medewerker geheel onverwacht aan geen contact meer te willen. Aangezien de werkgever belanghebbende is, vragen wij een herbeoordeling aan. De ex-medewerker wordt opgeroepen voor het spreekuur bij de verzekeringsarts. Het resultaat? Een IVA-uitkering, waarbij de lasten volledig voor rekening komen van het UWV. Vanaf 2022 heeft het bedrijf een lagere premie van de Werkhervattingskas en dat betekent een besparing van ruim €65.000

Wij helpen jou ook graag besparen door ervoor te zorgen dat je de juiste premie betaalt. De verrekening kan op basis van ‘no cure, no pay’ of op basis van een uurtarief. Wij stemmen graag met je af en kijken wat jou het beste past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan via 0575-555961 of info@1voud.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!