De week van de RI&E

De week van de RI&E

Nieuws van: 29 juni 2021

We blikken graag nog even terug op de week van de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie). Vorige week hebben we een aantal filmpjes met jullie gedeeld over verschillende onderwerpen betreft het RI&E. Twee van onze medewerkers zijn in gesprek geweest en vertellen je graag nog wat meer over dit onderwerp.

Wat is de RI&E precies?

De RI&E is een middel om de gezondheid en de veiligheid binnen een bedrijf of organisatie te bevorderen. Iedere ondernemer met personeel is verplicht de RI&E op orde te hebben. Afhankelijk van afspraken vanuit je branche, kun je de RI&E laten toetsen of uitvoeren door een gecertificeerde arbodienst of geregistreerde kerndeskundige. In de RI&E wordt vastgelegd hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn. Daarnaast wordt er in de RI&E ook een plan van aanpak opgenomen, hierin wordt vermeld welke maatregelen een werkgever treft om de geconstateerde risico’s aan te pakken. Ook komen eventuele arbeidsongevallen uit het verleden terug in de RI&E.

Andere redenen voor het uitvoeren van en RI&E

Ten eerste is het een mooi middel om inzicht in je organisatie te krijgen, je krijgt inzicht op eventuele risico’s binnen je bedrijf maar ook krijg je een helder beeld van wat je al goed geregeld hebt op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn en wat je nog beter moet regelen. Een bedrijf dat deze zaken op orde heeft, loopt minder kans op ongevallen, gevaarlijke situaties of boetes.

Inventarisatie

De eerste stap bij een RI&E is het in kaart brengen van de risico’s binnen je bedrijf. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn gevaarlijke stoffen, beeldschermwerk, geluidsoverlast, ongewenste omgangsvormen en het binnenklimaat. Maar bijvoorbeeld, ook door het Coronavirus heel recent, het voorkomen van besmettingen op de werkvloer door virussen.

Het plan van aanpak bestaat uit een advies over hoe je de verschillende risico’s binnen jouw organisatie kunt aanpassen.

Expertise voor ondersteuning en adviseren RI&E

Als gecertificeerde arbodienst heeft 1voud alle expertise in huis om je bij de RI&E deskundig te ondersteunen en hierover te adviseren.

Voor de RI&E ondersteuning zet 1voud graag geregistreerde deskundigen in. Elk bedrijf is anders, we houden er bij ons plan van aanpak daarom rekening mee dat de nodige aanpassingen die er binnen je bedrijf moeten worden gedaan ook uitvoerbaar zijn. Onze adviezen zijn praktisch en helder.

Uitvoeren en toetsen RI&E

1Voud kan jouw bedrijf op verschillende manieren helpen bij het uitvoeren en/of toetsen van een RI&E. Wij kunnen dit op verschillende manieren doen, afhankelijk van wat er binnen jouw branche al dan niet over afgesproken is.

Manier 1: Je voert zelf de RI&E uit en wij toetsen deze.
Manier 2: Je voert zelf de RI&E uit en wij begeleiden het proces en toetsen deze.
Manier 3: Wij voeren de RI&E voor je uit.

Aan de hand van je branche, het aantal medewerkers, het aantal locaties en je wensen, stellen wij graag een maatwerkofferte voor je op.

Wil je meer weten over het uitvoeren of het toetsen van een RI&E door 1voud? Vraag dan direct een offerte aan via hier of bel ons op 0575-5555961.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
Activeren, Motiveren & Stimuleren!