Mediation

Mediation

In een organisatie kun je het niet altijd met elkaar eens zijn. Mensen binnen een bedrijf hebben namelijk niet altijd dezelfde belangen. Dit kan frustraties opleveren. Als je deze niet uitspreekt, is er kans op escalatie. Heb je een conflict binnen je organisatie? Wil je escalatie voorkomen, maar weet je zelf niet meer zo goed hoe je de situatie moet oplossen? Dan kan een mediator uitkomst bieden.

Wat is mediation?

Het doel van mediation is een onderling conflict, bijvoorbeeld een arbeidsconflict, op te lossen. Bij arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer of tussen twee werknemers, kan er gekozen worden voor een onafhankelijke bemiddelaar.

Voor welke conflicten is mediation geschikt?

Eigenlijk is mediation op alle momenten in alle conflictsituaties geschikt. Soms zijn de belangen en mogelijkheden van de verschillende partijen niet bij de ander bekend of denken ze allebei dat er geen mogelijkheden meer zijn. Door een mediator in te schakelen, kan hier duidelijkheid in komen. Tijdens het mediationgesprek delen de beide partijen elkaars belangen en mogelijkheden met elkaar. Hierdoor wordt helder welke opties nog openstaan. Uitkomst van mediation kan zijn dat partijen met of juist zonder elkaar verdergaan.

Mediation bij voortzetting

Mediation is een mogelijkheid om partijen (weer) tot elkaar te brengen. De mediator helpt om gezamenlijk tot een duurzame oplossing te komen. Beide partijen laten het verleden achter zich en gaan naar de toekomst kijken. Uitgangspunt hierbij is dat beide partijen bereid zijn om niet alleen te nemen, maar ook te geven. Als die bereidheid er niet is, is er voor de mediator geen mogelijkheid om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

Exit mediation

Mediation is bedoelt om partijen weer bij elkaar te brengen. Maar het kan er ook toe leiden  dat partijen juist zonder elkaar verdergaan. Ook als dit de enige oplossing is en je er in onderling overleg op uitkomt dat het beter is uit elkaar te gaan, is het een succesvol mediationtraject  geweest.

Een mediator via 1voud Arbo

De mediator van 1voud Arbo zorgt ervoor dat partijen met elkaar in gesprek komen. Onze mediator neemt een neutrale positie in, geeft geen oordeel en zal ook niet aangeven voor welke oplossing beide partijen moeten kiezen. Hij leidt het gesprek waarbij hij ervoor zorgt dat de belangen van elke partij boven tafel komen, waarna partijen zelf tot een oplossing kunnen komen.

Wil jij onafhankelijke begeleiding bij een conflict binnen je organisatie?
Bel of mail ons dan voor een vrijblijvende afspraak.

 

Maak hier je afspraak Bel ons Mail ons

Terug naar Casemanagement

De kracht van
1voud

  • Daadkracht
  • Deskundigheid
  • Bevlogenheid
  • Proactiviteit

Neem contact op

Mail ons

info@1voud.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact op

Bel ons

0575 55 59 61

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak!

Vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.

Activeren, Motiveren & Stimuleren