Keuringen

Keuringen

Keuringen

Voor sommige beroepen is een medische keuring verplicht om de werkzaamheden te mogen uitvoeren. Tijdens de keuring wordt gekeken of je (medewerker) voldoet aan de gestelde eisen en gezond genoeg is om de werkzaamheden uit te voeren. 1voud Arbo voert diverse keuringen uit. Twijfel je over het juiste type keuring? 1voud Arbo helpt je graag.

Groot rijbewijskeuringen

Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid op de weg, maar ook voor die van je medeweggebruikers. Het is daarom belangrijk dat je ook medisch gezien goed in staat bent om een (groot) voertuig te besturen. Voor iedereen die een rijbewijs voor een vrachtauto (categorie C), bus (D) of aanhanger (CE/DE) wil aanvragen of wil verlengen (1 keer per 5 jaar) is een medische keuring verplicht.

Lees meer over

Taxipaskeuringen

Taxichauffeurs zijn verplicht om een taxipas te hebben. Een taxipas moet elke vijf jaar opnieuw aangevraagd worden. Om een taxipas te kunnen krijgen, moet je een Geneeskundige Verklaring Taxi (KIWA) kunnen overleggen. Voor deze verklaring is een medische keuring nodig. De medische keuring wordt uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde arbodienst.

Lees meer over

Rijbewijskeuring

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid op de weg, maar ook voor die van je medeweggebruikers. Het is daarom belangrijk dat je ook medisch gezien goed in staat bent om een voertuig te besturen. Ben je 70+ of heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen, een beperking of gebruik je medicijnen die invloed hebben op je rijgedrag, dan kan het zijn dat een medische keuring nodig is.

Lees meer over
Activeren, Motiveren & Stimuleren