Wat doet 1voud Arbo

Wat doet 1voud Arbo

Wat doet 1voud Arbo?

Verzuim. Het is een lastig onderwerp dat altijd ongelegen komt. Voor je het weet zit je medewerker wekenlang ziek thuis. En dan is er ook nog de Wet Verbetering Poortwachter. Met hulp van arbodienst 1voud Arbo houd je het ziekteverzuim binnen je organisatie onder controle. We zorgen ervoor dat je aan de regelgeving voldoet, geven advies en zijn een deskundige sparringpartner. Met elkaar doen we er alles aan om je medewerker snel weer aan het werk te krijgen.

U bepaalt zelf op welke manier u van onze hulp gebruikmaakt. 

Optie 1:
Optie 1:

Deel Regie

Grip op de Verzuim(kosten), daar ben je naar op zoek. Bij 1voud bewaken wij proactief het verzuim. Vanaf de eerste ziektedag blijven we met de medewerker in contact, waarna hij of zij binnen twee weken vaak weer op de werkvloer verschijnt. Gebeurt dit niet, dan doorlopen we de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter voorschrijft. Gedurende dit traject hebben we oog voor wat iemand wél kan. Zo beperk je het ziekteverzuim en houd je tegelijkertijd grip op de kosten. Kan niet beter, toch?

Optie 2:
Optie 2:

Eigen Regie

Jullie hebben zelf de regie op verzuim, en onderhouden het contact met de medewerkers. Echter indien er sprake is van een ingewikkelde verzuimsituatie, dan wil je advies kunnen inwinnen. Juist omdat je de juiste stappen wil zetten. Jouw (vaste) casemanager kun je altijd contacten om de situatie te bespreken. De bedrijfsarts kun je benaderen om inzicht te geven maar ook te krijgen. Samen oplossing zoeken voor de situatie en in te spelen op de mogelijke oplossingen. Toegang tot een uitgebreide groep van deskundige die jullie kunnen inzetten en beschikbare artsen, hoe fijn is dat. Je hebt grip op je verzuimkosten en kunt rekenen op een pro-actieve partner die haar uiterste best doet om het verzuim te voorkomen danwel te beperken.

Optie 3:
Optie 3:

Uitgebreid

Wil je op voorhand weten wat je betaalt aan reguliere ziekteverzuimbegeleiding? Bij 1voud betaal je jaarlijks een vast bedrag per medewerker, waarin de WVP ondersteuning met betrekking tot casemanagement en de (verplichte) spreekuren van de arts zijn inbegrepen. Je vaste casemanager staat in nauw contact met jou en je medewerkers om ziekteverzuim te voorkomen of te beperken. Bij verzuim heeft de casemanager vanaf de eerste dag contact met je verzuimende medewerker en begeleidt jou (en je medewerker) bij het zetten van de benodigde stappen volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Activeren, Motiveren & Stimuleren