Groot rijbewijs verlengen medische keuring

Groot rijbewijs verlengen medische keuring

Rijbewijs verlengen medische keuring

Iedereen die een rijbewijs voor een vrachtwagen (categorie C), bus (D) of aanhanger heeft (CE/DE) wil aanvragen of wil verlengen (1 keer per 5 jaar) moet een medische keuring ondergaan. Particulieren, transportbedrijven of autorijscholen kunnen dit afnemen bij 1voud Arbo. In Nederland is de bedrijfsarts aangewezen als enige keuringsarts om medische keuringen die betrekking hebben op het aanvragen / verlengen Groot Rijbewijs. 

De keuringsarts van 1voud ontvangt de keurling tijdens een spreekuur consult en gaat onderzoeken of de keurling zelfstandig en veilig een voertuig kan besturen. De via het CBR aangeschafte Gezondheidsverklaring wordt doorgesproken. Daarnaast beoordeelt de keuringsarts (bedrijfsarts) hoe de algemene lichamelijke en geestelijke conditie van de keurling is. Tijdens een kort lichamelijke onderzoek wordt gekeken naar;

  • Bloeddruk;
  • Hart en longen;
  • Functioneren van de ledematen en wervelkolom;
  • Gezichtsveld/gezichtsscherpte (visus);
  • Urineonderzoek op suikerziekte.

Het advies van 1voud is om in ieder geval vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs de keuring alvast te gaan regelen i.v.m. drukte bij het CBR. De benodigde gezondheidsverklaring CDE kun je online kopen bij het CBR met gebruik van je DigiD. Vervolgens ontvang je van het CBR een ZD-code (ZorgDomein) en met deze code kan de bedrijfsarts de medische keuring digitaal afhandelen.

Groot rijbewijskeuring inplannen

Gelijk een groot rijbewijskeuring inplannen op korte termijn in Vorden, Zutphen of eenv an onze andere locaties? Telefonisch tijdens kantooruren; 0575-555961 of per e-mail; info@1voud.nl o.v.v. inplannen groot rijbewijskeuring.  

Neem contact met ons op

Activeren, Motiveren & Stimuleren