WGA Monitor

WGA Monitor

Wil je snel inzicht in de te verwachten WIA instroom van een arbeidsongeschikte medewerker? Maak dan gebruik van de WGA Monitor van 1voud HR & Risicomanagement. Na uiterlijk 10 maanden arbeidsongeschiktheid krijg je een concreet advies van onze WGA adviseur welke stappen je kunt nemen om het risico op WGA instroom te beperken en hiermee veel geld voor je organisatie te besparen.

Kosten na 2 jaar arbeidsongeschiktheid

Als een medewerker twee jaar ziek is hoeft een werkgever meestal het loon van een zieke werknemer niet meer door te betalen. Is de medewerker nog steeds arbeidsongeschikt, dan zal hij in veel gevallen in aanmerking komen voor een WIA uitkering. Als je eigenrisicodrager bent voor de WGA en de WGA-vervolguitkering ben je nog eens 10 jaar verantwoordelijk voor de re-integratie en het betalen van de WGA kosten. Als een werkgever geen eigenrisicodrager is neemt het UWV de re-integratie over. De mate waarin de WGA-uitkering de hoogte van de gedifferentieerde WGA-premie beïnvloedt hangt af van de hoogte van de loonsom van de werkgever. In beide gevallen kunnen de kosten van een arbeidsongeschikte medewerker met een gemiddeld bruto jaarsalaris van € 40.000,- oplopen tot ruim € 160.000,- over 10 jaar.

WGA Monitor

Om al vroegtijdig inzicht te krijgen in het risico op WGA instroom en de (eventuele) WGA lasten na 2 jaar is een beroep op de WGA adviseur de moeite waard. Deze specialist kijkt namelijk niet alleen naar de directe WGA lasten maar ook naar de al aanwezige andere middelen die ingezet kunnen worden om instroom te beperken en kosten te verlagen, denk bijvoorbeeld aan re-integratie, preventie, co-financiering en financiële inzichtgesprekken voor uw medewerkers. Ook anticipeert onze WGA adviseur op de risico’s en heeft de kennis en vaardigheden om de juiste stappen te zetten, met als doel werkhervatting in gang te zetten. De adviseur houdt daarnaast ook de regie op gespecialiseerde uitvoeringstaken die bij andere partijen liggen. Door vroegtijdig passende begeleiding in te zetten, wordt de kans op terugkeer naar de eigen werkplek (zo mogelijk) gestimuleerd.

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je vrijblijvend meer informatie? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op via info@1voud.nl of 0575-555961

Maak hier je afspraak Bel ons Mail ons

Terug naar Advisering

De kracht van
1voud?

  • Daadkracht
  • Deskundigheid
  • Bevlogenheid
  • Proactiviteit

Neem contact op

Mail ons

info@1voud.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact op

Bel ons

0575 55 59 61

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak!

Vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.

Activeren, Motiveren & Stimuleren!