Beleid

Beleid

Beleid

Wat is ons beleid in deze? Een veel gehoorde en gestelde vraag. Wij merken in de praktijk dat het soms ontbreekt aan beleid en daarmee duidelijkheid. En dat zorgt voor verwarring, frustratie en uiteindelijk in scheve verhoudingen. Nergens voor nodig want als je er zelf niet aan toekomt om die duidelijkheid vorm te geven staat 1voud HR & Risicomanagement voor je klaar om je te helpen met het vorm geven aan HR beleid. Waar je dan aan moet denken? Kijk maar eens.

In-/door- en uitstroom beleid

Het wordt steeds lastiger om goede medewerkers binnen te krijgen, maar vooral ook om ze te behouden. Heb jij pas na veel moeite de perfecte medewerker aangenomen, maar is deze na een half jaar alweer weg? Misschien is het dan goed om eens kritisch naar je in-door- en uitstroombeleid te kijken.

Lees meer over

Beleid psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Een derde van het werkgerelateerde verzuim komt door psychosociale arbeidsbelasting; al jaren één van de grootste arbeidsrisico’s. De thema’s van psychosociale arbeidsbelasting zijn discriminatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk. Ongewenst gedrag in een organisatie kan de sfeer behoorlijk verpesten. Je medewerkers kunnen er letterlijk ziek van worden. Gelukkig kan je als bedrijf veel doen om ongewenst gedrag binnen je organisatie te voorkomen.

Lees meer over

Leeftijdsfasebewust personeelsbeleid

Aandacht voor de persoonlijke situatie van de werknemer. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar wordt door de drukte van alledag helaas ook weleens vergeten. Terwijl een beetje aandacht de kans op uitval wegens ziekte verkleint en de inzetbaarheid van je medewerkers verhoogt

Lees meer over

Mantelzorgbeleid

70% van de mantelzorgers heeft een betaalde baan. En hoe goed bedoeld ook, de combinatie van werk en zorg kan erg zwaar kan zijn. Zo zwaar zelfs, dat de mantelzorger overbelast kan raken, niet meer goed kan functioneren op het werk en risico loopt (langdurig) uit te vallen.

Lees meer over

ADM beleid

(beleid op het gebied van alcohol, drugs, medicijnen en game- en gokverslaving). Heb je een medewerker die steeds slechter functioneert of zich ziekmeldt en heb je het vermoeden dat er een alcohol- drugs-, medicijn-, game- of gokverslaving meespeelt? Dan heb je een lastige situatie te pakken. Want is je vermoeden wel waar? Mag je je medewerker erop aanspreken en zo ja, hoe doe je dat?

Lees meer over
Activeren, Motiveren & Stimuleren!