In-/door- en uitstroom beleid

In-/door- en uitstroom beleid

Het wordt steeds lastiger om goede medewerkers binnen te krijgen, maar vooral ook om ze te behouden. Heb jij pas na veel moeite de perfecte medewerker aangenomen, maar is deze na een half jaar alweer weg? Misschien is het dan goed om eens kritisch naar je in-door- en uitstroombeleid te kijken.

Een warm welkom is essentieel

Steeds vaker worden mensen aangenomen voor een loopbaan in plaats van een specifieke functie. Dit komt onder andere doordat functies steeds sneller veranderen. Hoe welkom je nieuwe medewerkers zich voelen, wordt in hoge mate bepaald door een goede introductie. Een warm welkom! Een nieuwe medewerker een mobiele telefoon en een mooie laptop geven en daarmee de organisatie insturen, is niet meer voldoende. Sterker nog; dat is echt een gemiste kans. Wil je waardevolle medewerkers langer behouden, dan is een goed instroombeleid belangrijker dan ooit!

Geef een professionele invulling aan je doorstroombeleid

Heb je je ideale medewerkers binnengehaald en een warm welkom gegeven? Dan komt het nu aan op binden, ontwikkelen en behouden van deze werknemers om de professionaliteit en de kennis op peil te houden binnen je organisatie. Beloning, beoordeling en loopbaanplanning; allemaal elementen die onderdeel zijn van een goed doorstroombeleid binnen een onderneming. Het beleid op papier zetten is de eerste stap, maar het goed en gemotiveerd invulling geven van dit beleid is nog belangrijker.

Maak van je ex-medewerkers ambassadeurs

Er zijn allerlei redenen waardoor werknemers besluiten een organisatie te verlaten. Bijvoorbeeld vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Of het zetten van een nieuwe stap in hun loopbaan bij een andere organisatie. Misschien is een medewerker na een reorganisatie gedwongen het bedrijf verlaten, bijvoorbeeld met inzet van outplacement. Maar ook ontslag na een ziekteperiode van twee jaar kan voorkomen. Dat je medewerker je bedrijf op een zo positief mogelijke manier verlaat is niet alleen belangrijk voor je medewerker, maar ook voor je bedrijf. Tevreden ex-medewerkers zijn namelijk de beste ambassadeurs voor je organisatie!

Laat onze professionals je ondersteunen

Wil je je waardevolle medewerkers graag behouden, maar weet je niet goed waar te beginnen? De professionals van 1voud HR & Risicomanagement helpen je bij het opstellen van een passend in-,door- en uitstroombeleid. Wil jij waardevolle medewerkers behouden? Vraag dan nu informatie aan

Maak hier je afspraak Bel ons Mail ons

Terug naar Beleid

De kracht van
1voud?

  • Daadkracht
  • Deskundigheid
  • Bevlogenheid
  • Proactiviteit

Neem contact op

Mail ons

info@1voud.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact op

Bel ons

0575 55 59 61

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak!

Vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.

Activeren, Motiveren & Stimuleren!