WGA casemanagement

WGA casemanagement

Organisaties die hebben gekozen voor het eigenrisicodragerschap WGA, besteden vaak geen aandacht meer aan een medewerker die langer dan 2 jaar (104 weken) ziek is en instroomt in de WGA. Maar wist je dat ook daar kansen liggen voor de eigenrisicodrager? Instroom in de WGA is namelijk gedurende maar liefst 10 jaar een enorme kostenpost!

Wat kan 1voud voor je doen?

1voud HRM & Risicomanagement kan het contact (blijven) onderhouden met je (ex)werknemer die een WGA uitkering heeft en stimuleren dat hij of zij weer zo snel en volledig mogelijk aan het werk gaat. Dit is belangrijk, want hoe meer loon deze (ex)medewerker uit arbeid ontvangt, hoe minder WGA-lasten jij als werkgever hebt.

WGA-herbeoordeling

1voud HRM & Risicomanagement adviseert je ook op het gebied van een herbeoordeling WGA. Je kunt op basis van ons advies besluiten :

  • geen herbeoordeling aan te vragen bij het UWV, omdat er geen veranderingen in de mate van arbeidsongeschiktheid zijn en de duurzaamheid (nog) niet kan worden aangetoond
  • een herbeoordeling aan te vragen bij het UWV met het verzoek de WGA van 80-100% te veranderen in een IVA, omdat er sprake is van duurzame en volledige arbeidsongeschiktheid
  • een herbeoordeling aan te vragen bij het UWV, omdat er benutbare arbeidsmogelijkheden zijn. De mate van arbeidsongeschiktheid (arbeidsongeschiktheidsklasse) kan hierdoor mogelijk verlaagd worden.

Wil je professionele ondersteuning bij je WGA-casemanagement?
Vraag dan nu informatie aan.

Maak hier je afspraak Bel ons Mail ons

Terug naar Risicomanagement

De kracht van
1voud?

  • Daadkracht
  • Deskundigheid
  • Bevlogenheid
  • Proactiviteit

Neem contact op

Mail ons

info@1voud.nl

Wij nemen binnen 24 uur contact op

Bel ons

0575 55 59 61

Maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur.

Afspraak inplannen

Maak een afspraak!

Vrijblijvend een afspraak met ons inplannen.

Activeren, Motiveren & Stimuleren!