Over ons

Over ons

1voud Inzetbaarheid & Vitaliteit is ontstaan vanuit de behoefte van onze klanten. Zij willen niet alleen meer bezig zijn met de medewerkers die door allerlei omstandigheden niet kunnen werken en zich ziekmelden. Het grootste gedeelte van de werknemers is immers aan het werk. Doordat de aandacht vaak vooral naar de ‘zieken’ uitgaat, krijgen deze medewerkers niet altijd de aandacht die zij verdienen.

 

De uitdaging ligt in preventie

“Gaat goed hoor!” hoor je vaak als je vraagt hoe het met je medewerkers gaat. Terwijl daar misschien nou juist het grootste gevaar of liever gezegd de grootste uitdaging ligt. Hoe zorg je ervoor dat iedereen de juiste aandacht krijgt en hoe voorkom je mede daardoor dat medewerkers uitvallen? Hou een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), voer inzetbaarheidsgesprekken of zorg je ervoor dat leidinggevenden problemen vroeg signaleren. Dat zij aanvoelen en zien dat een medewerker wat extra ondersteuning nodig heeft als het privé of in het werk even wat minder makkelijk gaat.

 

Wat is inzetbaarheid?

Medewerkers die (duurzaam) inzetbaar zijn, werken met plezier. Zij stralen meer werkgeluk uit; nu en in de toekomst. Ze zijn gezond, productief en leveren een grote bijdrage aan je organisatie. Met onze onderzoeken brengen we het welzijn van je medewerkers in kaart op het gebied van:

  • motivatie en betrokkenheid
  • gezondheid en vitaliteit
  • kennis en vaardigheden
  • balans werk en privé


Wat betekent vitaliteit?

Vitaliteit is levenslust of levenskracht. Goed in je vel zitten, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Vitale medewerkers hebben energie, zijn veerkrachtig, hebben een groot doorzettingsvermogen, voelen zich goed en dragen op een positieve manier bij aan je organisatie.

Vitaliteit heeft alles te maken met leefstijl. Op dit gebied helpen wij jou en je medewerkers graag om hun motivatie te vergroten. Want alles staat en valt met de motivatie om met leefstijl aan de slag te gaan.

Activeren, Motiveren & Stimuleren!