nieuws

nieuws

Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode
Nieuws van: 27 juli 2017

Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode

Druppelsgewijs gaan alle medewerkers op vakantie. Maar in de vakantieperiode gaat het werk natuurlijk wel door. Bent u de BHV niet vergeten in de zomerplanning?In elke onderneming horen altijd voldoende getrainde bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. Ook in periodes met minder bezetting, zoals de vakantieperiode.

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 12 juni 2017

Voldoet uw Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) aan de richtlijnen volgens de wet?

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 1 juni 2017

Meer dodelijke arbeidsongevallen in 2016

Het jaarverslag Inspectie SZW 2016 laat zien dat er in 2016 een stijging was van het aantal dodelijke arbeidsongevallen ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook onderbetaling van werknemers kwam vaker voor. In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven; dat zijn 19 slachtoffers meer dan in 2015 (een stijging van 14%). De meeste slachtoffers vielen in de sectoren afvalbeheer, bouw en handel en industrie.

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 24 april 2017

Handige checklist voor het basiscontract

Brancheorganisatie OVAL heeft voor werkgevers een vernieuwde checklist gepubliceerd. Daarin staan de eisen waaraan het basiscontract met een arbodienstverlener moet voldoen. In de vernieuwde checklist zijn de wijzigingen verwerkt van de nieuwe Arbowet, die ingaat per 1 juli 2017.

Lees nieuwsartikel
Activeren, Motiveren & Stimuleren!