nieuws

nieuws

Week van de werkstress
Nieuws van: 6 november 2019

Week van de werkstress

Werkstress is beroepsziekte nummer één. Het is bij ruim 37% van de ziekmeldingen de oorzaak van het verzuim. In 2018 waren er ruim 263.500 mensen met de diagnose overspannenheid. Werkstress is vaak het begin van overspannenheid, waarna een burn-out vrij snel kan volgen. Het kan onder andere ontstaan doordat iemand te weinig plezier of voldoening haalt uit zijn of haar werk. Wat 1voud betreft voldoende reden om hier tijdens ‘De Week van de Werkstress’ volop aandacht aan te besteden.

Lees nieuwsartikel
Even voorstellen: samenwerkingspartner Paul aan het woord
Nieuws van: 13 september 2019

Even voorstellen: samenwerkingspartner Paul aan het woord

Al vanaf mijn schooltijd ben ik geïnteresseerd in werk, werksoorten en wat werk betekent voor mensen. Het is zo veel meer dan een daginvulling of iets waarmee je geld verdient. Vanuit mijn ervaringen bij een grote commerciële dienstverlener en uitvoerende werkzaamheden als arbeidsdeskundige bij UWV, heb ik in 2005 Radmer Arbeidsadvies BV opgericht.

Lees nieuwsartikel
Gewijzigde Arbowetgeving: RIsico Inventarisatie- en Evaluatie
Nieuws van: 4 september 2019

Gewijzigde Arbowetgeving: RIsico Inventarisatie- en Evaluatie

De inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat strenger controleren of werkgevers voldoende de regelgeving aangaande de Risico Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E) naleven. De inspectiedienst kan daarbij ook direct tot sanctionering overgaan. Tevens zijn de boetebedragen aanzienlijk gestegen. Dit is vanuit het Ministerie SZW op 22 juli jl. vermeld in de Staatscourant.

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 15 juli 2019

Alleen werken - Wat moet? Wat mag? Wat helpt?

Mensen die alleen werken (in nachtdienst, overdag of als zelfstandige) staan er bij calamiteiten in eerste instantie alleen voor. Daarom vraagt de veiligheid van iemand die alleen werkt extra aandacht. Er is sprake van alleen werken als iemand buiten het gezichtsveld of de gehoorafstand van anderen werkt. Als er meer dan één persoon aan eenzelfde risico blootstaat, is er ook sprake van alleen werk.

Lees nieuwsartikel
Activeren, Motiveren & Stimuleren!