nieuws

nieuws

Beweegrichtlijnen 2017
Nieuws van: 22 augustus 2017

Beweegrichtlijnen 2017

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste 2,5 uur matig intensief moeten bewegen en kinderen, min. 1 uur per dag. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, en depressiedepressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

Lees nieuwsartikel
Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode
Nieuws van: 27 juli 2017

Vergeet de BHV niet in de vakantieperiode

Druppelsgewijs gaan alle medewerkers op vakantie. Maar in de vakantieperiode gaat het werk natuurlijk wel door. Bent u de BHV niet vergeten in de zomerplanning?In elke onderneming horen altijd voldoende getrainde bedrijfshulpverleners aanwezig te zijn. Ook in periodes met minder bezetting, zoals de vakantieperiode.

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 12 juni 2017

Voldoet uw Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) aan de richtlijnen volgens de wet?

Lees nieuwsartikel
Nieuws van: 1 juni 2017

Meer dodelijke arbeidsongevallen in 2016

Het jaarverslag Inspectie SZW 2016 laat zien dat er in 2016 een stijging was van het aantal dodelijke arbeidsongevallen ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook onderbetaling van werknemers kwam vaker voor. In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven; dat zijn 19 slachtoffers meer dan in 2015 (een stijging van 14%). De meeste slachtoffers vielen in de sectoren afvalbeheer, bouw en handel en industrie.

Lees nieuwsartikel
Activeren, Motiveren & Stimuleren!