nieuws

nieuws

Week van het geld
Nieuws van: 23 maart 2021

Week van het geld

22 tot en met 26 maart is het de “Week van het geld”. ‘Leren omgaan met geld is goud’ is het thema van deze week. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid als ze volwassen zijn.

Lees nieuwsartikel
Spinaziedag 2021
Nieuws van: 23 maart 2021

Spinaziedag 2021

Vandaag is een speciale dag waarop we een groente eren: het is namelijk Nationale Spinaziedag. Spinazie is een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor je ogen, je huid, je weerstand en het ijzermetabolisme. Vitamine B11 wordt in verband gebracht met de vermindering van oververmoeidheid. Vitamine K speelt een essentiële rol in het bloedstollingsproces. Des te meer redenen om de volgende lunch te maken, nietwaar?! Het is er zelfs voor gemaakt om het mee te nemen naar je werk.

Lees nieuwsartikel
Internationale Dag van de Slaap
Nieuws van: 10 maart 2021

Internationale Dag van de Slaap

Vrijdag 19 maart is de Internationale Dag van de Slaap. Een dag waarop we stilstaan bij het belang van een goede nachtrust. 1 op de 5 mensen ervaart echter slaapstoornissen. Emile van Paridon, als bedrijfsarts voor 1voud Arbo werkzaam voor diverse ondernemers in de Achterhoek en Twente, komt de problematiek in de praktijk vaak tegen. In gesprek met accountmanager Nico Nijland gaat hij in op de gevolgen in het werk, de gezondheidsrisico’s en geeft hij werknemers en werkgevers advies over wat ze preventief kunnen doen.

Lees nieuwsartikel
Internationale Vrouwendag
Nieuws van: 2 maart 2021

Internationale Vrouwendag

"Als begin twintiger ben ik in 1995 voor het eerst bewust in contact gekomen met Internationale Vrouwendag", vertelt Rianne van Daalen, de manager van 1voud. "Ik was op 8 maart in Italië en ’s morgens kregen alle vrouwen van ons skigezelschap van onze skiguide Gino een boeket Mimosa aangeboden. Gino vertelde ons dat hij waarde hechtte aan Internationale Vrouwendag en er daarom voor had gekozen ook de Hollandse gasten te verrassen met het Italiaanse symbool Mimosa op de Dag van de Vrouw."

Lees nieuwsartikel
Activeren, Motiveren & Stimuleren!